Candidatul Bipenal

Azi am vazut o declaratie a unuia dintre candidatii la postul de primar.

Candidat pe “lista rusinii”, dar totusi candidat. Ca om nu l-as lua in serios nicicand, dar daca tot se pretinde candidat, am zis sa arunc o privire.

La prima vedere, am zis nu se poate, omul e bipolar. Pai sta cu tine de vorba si iti spune folosind persoana a III-a despre ce va face “dumnealui”. Adica, suntem 3… eu, el si “dumnealui” (ceva de genul Me myself &Irene). Iar despre “dumnealui” are numai cuvinte de lauda (ca e modest.. nu se lauda pe “el”, il elogieaza pe “dumnealui”)… a facut, va face.. ce mai este cel mai cel.. pentru toate astea, bineinteles, garanteaza “el”. Vazand cum se tot schimba intre “el” si “dumnealui”, am tras concluzia fireasca ca e bipolar, dar mi-am dat seama ca de fapt este doar un tertip ieftin, incearca sa ne duca cu presul, sa trecem cu vederea ca de fapt e BIPENAL, nu bipolar. Daca numaram dupa acest rationament, aduna cam 4 condamnari pentru coruptie.. doua pe care le are “el” si doua pe care le are “dumnealui”.

Mai departe, aflam tot de la “el”, ca “dumnealui”, personaj ambitios, cum se descrie, ar fi taur, doar ca, zootehnic  vorbind nu prea are dreptate. Trecut bine de prima tinerete, “dumnealui” si-a cam epuizat registrul de monta, iar dupa cate stiu taurii sunt “ambitiosi” cam pana la 5-8 ani, dupa care sunt castrati si devin boi. Cu toate astea unii continua sa se considere tauri.

Cel mai tare m-a amuzat cum ne explica ca gestul de a demisiona este “domnisoreala”. Pai daca stam sa analizam rationamentul “dumnealui”, conform caruia sa iei doua condamnari pentru coruptie ca primar si sa candidezi iar la postul de primar reprezinta barbatia maxima (a nu se confunda cu nerusinarea), cam intelegem ce vrea sa spuna. Treaba asta cu “plecatul acasa” (de voie sau de nevoie) ar putea fi un precedent periculos pentru “dumnealui” si probabil se teme sa nu-i bata cineva obrazul… Asa omul a transat-o din capul locului.. el “e barbat” si nu se preteaza la gesturi de demnitate.

Cu asemenea strategie electorala (lasand partea penala a CV-uli), daca ar candida la postul de magar intr-o turma de oi, abia daca l-ar vota doi miei mai prostuti. Si el se vede taur..

 

Reclame

  1. #1 by Fanel on noiembrie 7, 2016 - 13:17

    Esti un prost – penal , sau taur penal ! DIn pacate legea electorala permite astfel de penali sa ajunga din nou in posturi de conducere. Prosti Valcenii astia…. MIrcea Gutau mai bine s-ar duce din nou la zdup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: