Comunicat Asociatia „A DOUA SANSA” 14.12.2012

COMUNICAT DE PRESA 14.12.2012

In urma discutiilor purtate cu reprezentantii Primariei Rm.Valcea, dar mai ales in urma modului in care au fost prezentate rezultatele acestor discutii atat pe pagina oficiala a institutiei cat si in comunicatul de presa transmis catre media, ne simtim obligati sa revenim cu cateva lamuriri:

– Programul de adoptii si revendicari a fost stabilit in mod unilateral de catre Primarie, credem in continuare ca un program de bun-simt, care  sa sprijine in mod real adoptiile este de cel putin 8 ore zilnic, inclusiv in zilele de weekend cand oamenii au o disponibilitate mai mare de deplasare. Cu atat mai mult cu cat aceasta masura nu ar implica costuri suplimentare, ci doar agatarea in cui, in acest interval, a lacatului care sta de obicei pe poarta.

– Desi conform Art. 11 al O.U G. 155/2001 avem acces nelimitat la TOATE actiunile ce implica animale, prin bunavointa primarului Emilian Francu, ne-a fost acordat “program de vizita” de doua ore  saptamanal, joia, in care ni se permite si favorul colosal de a hrani cainii si de a face donatii in produse. S-a motivat prin faptul ca desi exista o prevedere legala in acest sens, aceasta trebuie aplicata „etapizat”, urmand ca intervalul de doua ore sa fie extins.

– In cele doua ore “de vizita” acordate astazi, in conditiile de mai sus, voluntarii Asociatiei A DOUA SANSA, care au fost la adapostul de la Feteni au beneficiat de escorta unui echipaj al Politiei Locale si le-a fost permis sa faca un numar de fix 10 poze (numarate) unor catei spre a fi dati spre adoptie.

– Deoarece medicul adapostului, dra Buiculescu Viorela, a considerat ca numarul voluntarilor prezenti, a fost prea mare, a precizat ca saptamana viitoare accesul va fi permis doar pentru un numar de trei persoane.

– Avand in vedere ca la intalnirea mentionata ne-a fost sugerat ca pentru bunul mers al discutiilor, de care depinde si accesul nostru in adapost si acceptarea donatiilor, ar trebui sa avem doar cuvinte de lauda  la adresa activitatii desfasurate acolo si a eforturilor depuse de administratia locala, tinem sa transmitem pe aceasta cale ca situatia este mult imbunatatita, ca pe unele schelete imbracate in piele a inceput chiar sa creasca parul si ca in mod surprinzator, astazi nu a fost nevoie sa asteptam cele doua ore pentru ca medicul veterinar sa isi faca prezenta, ritual cu care deja ne obisnuiseram cu ocazia vizitelor anterioare.

Dorim sa incheiem prin a multumi inca odata administratiei locale, care a dat dovada de intelegere si deschidere la dialog  si care pe langa efortul de a ne accepta taxele si impozitele, si asa prea multe,  a facut sacrificiul suprem prin a ne oferi doua ore saptamanal pentru a ne putea aduce, la insistentele noastre si alte contributii la bunul mers al activitatilor pe care aceasta le desfasoara.

Cu acelasi, reciproc, respect,

Presedinte, Puican Iulian

 1. #1 by lucian marin on Decembrie 17, 2012 - 12:00

  Domnule Puican aveti o ironie atat de fina incat primarul cat este el de sahist, si oricat de multa presa locala ii suge astazi ciorapii si alte componente biofizice- cu” candoare „- candoarea este preferata dumnealui ( mai nou cineva favorizeaza candoarea aproape industrial pe prima pagina), s-ar putea sa nu va anticipeze miscarile mai putin stilistice, cu tribunalul si alte faze de protest masiv, proteste absolut legitime fata de nesimtirea , la cate ace vrea dumnealui sa o poarte- masonica sau de masonel recent, asa i se zice prin targ mai nou, primarului Francu, care o imbraca zilnic, de mult, pentru a face din orice gest al sau , gestul aproape statuar al unui administrator intotdeauna perfect !

 2. #2 by Elena Cardas on Decembrie 17, 2012 - 12:05

  Dumenzeule, deci se poate si mai rau decat la Botosani?

 3. #3 by Vlad Craioveanu on Decembrie 17, 2012 - 16:45

  EXACT ACEEASI SITUATIE CA SI LA APMCS Ploiesti… Emilia Herescu (Boldesti-Scaieni), cel de la ODAI (sectorul 1, Chiliman), cel din Constanta (Puppy Vet, al lui Mazare), samd.

  La Botosani este RAI fata de cele mai multe ecarisaje din Romania.

  Si codul penal trebuie aplicat „etapizat” in mintea TERORISTILOR CARE STAPANESC ROMANIA: intai pe SCLAVI (prostii, gunoaiele subumane care continua sa misune, sa produca si sa se puie in aceasta tara DE CACAT care merita cauterizata cu arma chimica, biologica sau nucleara – asemeni oricarei afectiuni tumorale!) si cand nu vor mai fi sclavi de munca si prasila (adica niciodata…), POATE (daca vor avea chef!) se vor supune si nomenclaturistii din forta de ocupatie domniei „legilor” facute de ei, in folosul lor.

 4. #4 by anca dumi on Decembrie 19, 2012 - 12:50

  banuiesc ca la cati bani se invart in adapostul ala,se poate plati un angajat care sa se ocupe de distribuirea pe internet a pozelor cu fiecare catel , in speranta ca vor fi adoptati. ar trebui ca toti cainii sa aiba sanse egale de adoptie, si sa fie fotografiat fiecare caine din adapost, nu numai 10.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: