Programul de adoptii si revendicari la adapostul Primariei Rm. Valcea

Pe langa programul – penibil pentru un „serviciu public” – de 4 ore pe saptamana,  ca si cum acesta nu este destul de restrictiv, mai exista o clauza:

Adoptiile si revendicarile se vor face in baza carnetului de sanatate de al animalului si copie dupa buletinul detinatorului

pai sa o luam logic… servicul care se ocupa cu aceasta problema se numeste „serviciul de gestionare a cainilor fara stapan” si este parte integranta a Directiei Administrarii Domeniului Public din cadrul Primariei.

Vorbim deci de CAINI FARA STAPAN. Sa presupunem ca merg sa adopt un caine de la adapostul de la Feteni… de unde sa fac eu rost de ” carnet de sanatate” si „copie dupa buletinul detinatorului„, daca cainele nu are detinator??? Nu ar fi normal sa primesc EU de la SERVICIU un carnet care sa ateste ca animalul are vaccinul antirabic si deparazitarile facute la zi, asa cum spune legea?

adresa Primarie privind modificare program adoptii revendicari

Conditiile pentru adoptie sun descrise in OO.U.G 155/2001 unde nu se pomeneste nimic din cele de mai sus…

Art. 8

(1) Încredinţarea câinilor spre adopţie se face numai după ce aceştia au fost sterilizaţi, vaccinaţi antirabic, deparazitaţi şi identificaţi prin cele două metode concomitente: tatuare şi aplicarea zgărzii cu plăcuţa numerotată. Câinii revendicaţi nu vor fi sterilizaţi.

(2) Revendicarea sau adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament, al cărei model este prevăzut în anexele nr. 4 şi 5, cu achitarea unei taxe care reprezintă cheltuielile medicale şi de întreţinere, al cărei cuantum se stabileşte prin hotărâre a consiliului local.

Conform legislatiei, este clar ca este dreptul oricarui cetatean sa poata adopta un caine fara stapan de la acest adapost, sterilizat, vaccinat antirabic, deparazitat si identificat, in baza (doar a) declaratiei-angajament

Pare simplu, numai ca Primarul Municipiului vrea sa fie „mai catolic decat Papa” si tine mortis sa pastreze acesti caini in adapost asa ca acestia sunt nesterilizati, este fixat un program de adoptii de 4 ore pe saptamana si sunt solicitate documente imposibile!

Cum s-a ajuns la acest program? Ca si in cazul adoptiilor, printr-o serie de „scamatorii”, incalcand flagrant legislatia in domeniu.

Astfel,  conform  HCL 324/173 din 29.11.2012  la momentul acesta nu exista un program de adoptii si revendicari, intrucat HCL imputerniceste primarul sa il stabileasca printr-o dispozitie care nu a fost emisa inca !!!

– conform Legii 215/2001 republicata NU exista posibilitatea legala de imputernicire a Primarului care sa dispuna prin Dispozitie a Primarului pentru atributiile care tin strict de Consiliul Local, asa cum sunt prevazute in art. 36 din Legea 215/2001 republicata.

Singurele exceptii de imputernicire a Primarului de catre Consiliul Local sunt prevazute de catre art.37 al Legii 215/2001 republicata, pentru reprezentare in cadrul societatilor comerciale, al regiilor autonome de interes local, al asociatiilor de dezvoltare intercomunitara si al altor organisme de cooperare sau parteneriat, exceptii in cadrul carora stabilirea arbitrara a primarului prin Dispozitie a programului de adoptii si revendicari  pentru adapostul de la Feteni – serviciu de utilitate publica – NU se regaseste din punct de vedere legal.

In conformitate cu art. 1 si 2 din OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, responsabilitatea infiintarii, administrarii, angajarii personalului medical pentru Adaposturile de caini fara stapan apartin in exclusivitate Consiliului Local.

– din punct de vedere legal, doar o HCL poate aduce modificari in cadrul unei alte HCL, nicidecum o Dispozitie a Primarului – Primarul avand rolul de executiv al Consiliului Local si nu invers.

– se prevede la art. 1 al contestatei HCL 324/173 din 29.11.2012 faptul ca „programul de acces al persoanelor straine in adapostul pentru caini …va fi stabilit prin dispozitie a Primarului in baza referatului intocmit de catre medicul veterinar – Sef serviciu gestionare caini fara stapan” , ceea ce face ca firul logic sa curga astfel : Consiliul local imputerniceste Primarul, care decide prin Dispozitie programul de adoptii si revendicari, avand la baza referatul uneia si aceleiasi persoane – doctorita veterinar este si Sef serviciu in acelasi timp, asa ca programul de asoptii si revendicari este stabilit in fapt de catre doctorita veterinar !!!, care are astfel atributii ale Consiliului Local.

– adresa DSVSA care sta la baza aceste decizii, solicita in fapt „limitarea circulatiei personalului autorizat”, ceea ce nu inseamna nicidecum modificarea programului de adoptii si revendicari, ci maidegraba o limitare a perimetrului de acces pentru vizitatori – DSVSA nu are competente in a impune Consiliului Local proiecte de HCL spre adoptare.

Acestea fiind spuse, se pare ca singura modalitate de a-i aduce cu picioarele pe pamant pe cei care ne ingradesc aceste drepturi ramane actionarea in instanta.

Asociatia „A DOUA SANSA” va actiona Primaria Rm. Valcea in instanta si va solicita daune pentru prejudiciul cauzat de restrictionarea in mod abuziv a accesului la activitati care fac obiectul scopului fondator al asociatiei – bunastarea animalelor – , decimarea cainilor sterilizati de asociatie, neindeplinirea sarcinilor stabilite prin lege si prin HCL 83/2010 (sterilizare, vaccinare, inregistrare etc), modul defectuos in care este asigurata asistenta sanitar-veterinara si cumularea functiilor incompatibile de sef serviciu – medic veterinar, restrictionarea dreptului la adoptii si revendicari .

Reclame
  1. #1 by lucian marin on decembrie 11, 2012 - 13:21

    Puican are dreptate ! Primarul a decalrat in campania pentru alegeri locale ca programul va fi liber pentru adoptii, adica non-stop, iar asociatiile care lupta pentru drepturile animalelor fara stapan vor avea acces permanent. Nu s-a tinut de cuvant si tot ce a afirmat a fost doar propaganda pentru a fi ales. In ceea ce priveste programul de sterilizare al cainilor dupa sase luni nu a reusit absolut nimic. A angajat doar un medic incompetent care lucreaza dupa indicatiile vechiului veterinar al centrului de la Feteni, despre care se stie ca adus o activitate dubioasa cu mortalitate de peste 80% folosin cantitatii imense de medicamente pentru scopuri proprii. Conform acestei traditii de pe vremea lui Gutau, medicul de gaini agajat de acelasi Teodorescu de la ADP, pus acolo de Gutau si neschimbat de Francu, la fel ca si maestrul ei, nu face tratamente si nu se stie la ce foloseste cantitatile de medicamente achizitionate si de harana pentru trei sute de animale. Cainii mor pe capete, in chinuri de frig, boala si foame, aceasta este administratia Francu in chestiunea cainilor fara stapani. Feteni a devenit un lagar de exterminare. DSV nu ia nici o pozitie fiind pe mana cu Primaria, exact ca pe vremea macelarului Gutau !

  2. #2 by teo on martie 24, 2013 - 17:15

    aveti si caini bichon maltez de adoptat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: