Primaria Rm. Valcea va trebui sa plateasca 10.000ron femeii atacate de caini!

     Instanta a decis! A doua oara! Tribunalul Valcea a respins recursul  formulat de Primaria Valcea impotriva hotararii instantei care acorda despagubiri de 10.000 ron + cheltuieli de judecata d0amnei Mihai Gheorghita, care a fost atacata de un caine fara stapan. Fostul primar Romeo Radulescu si Directorul DADP inca in functie Laurentiu Teodorescu sunt gasiti vinovati pentru aceasta situatie *hotatarea atasata la sfarsitul post-ului.

     Banii i-au impartit intre ei,  ponoasele au incercat sa le lase altora!

    „ONG-urile, mananca banii si nu fac nimic… ” este raspunsul pe care il auziti destul de des cand vine vorba de cainii fara stapan. In realitate CEI CARE MANANCA BANUL PUBLIC si cine sunt VINOVATII pentru  amploarea fenomenului sunt cei indicati de justitie – administratiile publice locale! ONG-urile fac eforturi pentru a mentine activitatile acestora in limitele legii si de a opri abuzurile prin sesizarea autoritatilor competente!

     Nu cred ca exista un functionar public sau ales local care sa fi fost lovit cu pietre de catre un membru al unei asociatii de protectie a animalelor! EU AM FOST LOVIT CU PIETRE DE CATRE ANGAJATI AI PRIMARIEI IN EXERCITIUL FUNCTIUNII!!! Cu alte cuvinte am si platit ca sa beneficiez de acest serviciu!

     S-a incercat aruncarea pisicii moarte in curtea asociatiei A DOUA SANSA. Primaria si-a justificat esecul prin faptul ca au fost impiedicati in activitate de sesizarile facute de asociatie, sesizari care aveau ca obiect tocmai activitatea ilicita desfasurata de acest serviciu, nicidecum gestionarea in mod eficient a cainilor fara stapan! Bineinteles ca instanta a respins aberatia! 

     De ce nu s-a vorbit in presa despre acest lucru? De ce nu se doreste ca cetateanul sa stie cine RASPUNDE pentru gestionarea cainilor fara stapan? Cine incaseaza bani si cine trebuie sa plateasca daca nu isi face treaba?  PENTRU CA ACEST CAZ REPREZINTA UN PRECEDENT PERICULOS! La nivelul municipiului sunt anual sute de persoane muscate de cainii fara stapan, daca toti s-ar indrepta cu pretentii catre primarie, oare ar mai ramane bani la bugetul local pentru „armata” de higheri platita sa ” patruleze” fara nici un rezultat real? Probabil ca nu! Probabil ca nici pentru salariul soferului primarului – sumbra perspectiva, d-le Vlaicu! Din acest motiv „dosarul” este sub tacere!

      Din 2009 de cand a fost infiintat acest serviciu de gestionare a cainilor fara stapan, s-au cheltuit zeci de mii de euro anual pe salarii, achizitii, contracte cu medici veterinari – nici un post scos la concurs sau serviciu contractat pe SEAP! De atunci s-au schimbat primari, directori, diversi medici veterinari, s-au rulat generatii intregi de caini pe strazi,  numai higherii au ramas aceiasi. Ca si cum ramnicenii ar fi condamnati sa plateasca acesti indivizi, mare parte cu abilitati slefuite in puscarie, pentru a le oferi periodic spectacolele torturarii animalelor! Este adevarat ca uneori le mai pica si cate un om in lat, dar asta doar atunci cand „nesimtitul” indrazneste sa ia apararea vreunui animal. De cele mai multe ori „nesimtitii” sunt „linistiti” de politia locala. Linistea la spectacol nu trebuie perturbata! Altfel nu se mai aud schelalaielile cainilor!

     Ascunderea sub pres a neregulilor desfasurate in trecut de acest serviciu este, din punct de vedere legal, la fel de grava ca si nelegiuirea in sine! Din punct de vedere moral, eu o consider mult mai grava! Cei care ne-au cerut votul spunand ca vor face lumina, ne spun acum ca inainte de a prelua institutiile „s-a facut curatenie”! De la guvern, prefectura, primarie, acelasi raspuns! Nici un corupt dat in vileag, nici o furaciune devoalata! Sa ne limitam la activitatea administratiei locale. S-au facut audituri (tot din banii cetatenilor), care au scos la iveala nereguli mai mult sau mai putin grave. De ce nu au ajuns aceste informatii pe masa procurorilor? De ce nu sunt facute publice aceste nereguli? de ce inca nu stim CINE si CU CAT ne-a furat? Sunt tinute aceste informatii cumva pentru a santaja „fostii”??? Sau pentru a se proteja de „viitorii”??? De la „cine a tras in noi” si pana azi – aceleasi intrebari fara raspuns! Raspunsul il aflam daca ne uitam in jur si observam cine a prosperat si cine a saracit! Cum spuneam, legea pedepseste in mod egal infractorul si complicele! In ce ma priveste, „aprecierea” v-o las pe 9 decembrie la urna de vot! Voi vota cel mai „anonim” candidat de pe lista, cel care a impartit cele mai putine pliante, pixuri, brichete si care are cele mai putine afise. Macar acesta are o investitie mai mica de recuperat!

Hotarare Instanta M.G.

Hotarare Mihai Gheorghita

Actiune asociatie A DOUA SANSA

P.V. Cercetare

20120411085223

Actiune M. G.

20120411082620

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: