SCRISOARE DESCHISA CATRE PRIMARUL MUNICIPIULUI, DL. EMILIAN FRANCU

Domnule Primar, va inaintez aceasta scrisoare deschisa, pentru a va face cunoscute inca odata, de aceasta data public, modul profund eronat in care este gestionata populatia de caini fara stapan in Ramnicu Valcea. Este suficient sa priviti in jur pentru a va convinge de rezultate, rezultate pentru care este necesara functionarea unui serviciu cu 21 de angajati, care au consumat de la bugetul local 200.000ron (2 miliarde) in 2011 si 115.000ron de la 01.01.2012 pana la data de 30.04.2012, date pe cale vi le-am prezentat inca dinainte de a va depune candidatura pentru Primarie! Cu toate acestea, medicul veterinar Colniceanu Sabin, care din 01.01.2011 pana in 30.04.2012 (aproape 1 an si jumatate) a sterilizat 18 (optsprezece) animale, perioada in care a incasat 65.000ron(650mil.) in baza contractului pe care il are cu primaria, este in continuare finatat de la bugetul local, cu aceleasi sume generoase.
Sunt ingrijorat domnule Primar de dialogul in pasi de melc pe care il purtam si de faptul ca numarul animalelor fara stapan creste exponential in timp ce discutiile noastre lancezesc fara rezultate concrete. Singura masura concreta pe care ati luat-o de la instalarea in fotoliul de primar a fost extinderea adapostului de la Feteni cu inca 9 padocuri, masura pe care o consider INUTILA atata timp cat problema acelui adapost nu este INSUFICIENTA ci INEFICIENTA! Va aratati uimit de lipsa de interes pentru adoptii a valcenilor, dar nu ati intreprins nimic pentru prelungirea programului de adoptii acesta fiind in continuare de o ora pe saptamana! Cauza numarului mic de adoptii nu este faptul ca populatia nu are compasiune fata de aceste animele, ci programul prohibitiv al acestora, starea precara animalelor din adapost si sursa de contaminare pe care acestea o reprezita! In anul 2011 din 1106 caini capturati 74 au fost eutanasiati iar 534 au murit in adapost, probabil din cauza bolilor contactate aici (cu toate ca in acte toate animalele figureaza ca fiind tratate, vaccinate, deparazitate intern si extern etc). Este nevoie de CURAJ nu de COMPASIUNE pentru a lua un animal din acest mediu si a-l aduce acasa, unde poate linge copilul pe fata!
In numele angajamentelor luate in campania electorala si a votului primit de la cei care au sperat ca veti eradica pericolul reprezentat de numarul mare de caini fara stapan printr-o gestionare eficienta, va solicit sa acordati atentia cuvenita acestei probleme si sa stopati risipirea banului public cu metode ce si-au demonstrat prea mult timp ineficienta. TRANSPARENTA este un “must” in oprirea acestei hemoragii a banului public, fapt pentru care se impune sa faceti publice fondurile alocate acestei activitati, sumele platite de la bugetul local d-lui Colniceanu Sabin prin firmele sale SABVET, COLVET, PIGEON VET si pentru achizitia (fictiva) de medicamente de la firma MARAVET (la care fiica sa este distribuitor), sa permiteti accesul asociatiilor de protectie a animalelor la activitatile serviciului (acces garantat prin lege) si al voluntarilor care doresc sa contribuie la aceasta activitate. Este inadmisibil ca pentru o activitate care poate functiona (total sau partial) pe baza de voluntariat sa se cheltuiasca miliarde de la bugetul local.
Cunoasteti drumul pe care a mers administratia anterioara in gestionarea acestei probleme si cred ca ati vazut unde duce, asa ca va rog sa va cantariti atent optiunile, pentru ca va aflati la o rascruce, iar decizia nu mai poate fi amanata. Faptul ca v-am sustinut ca un partener viabil de dialog pentru gasirea unei solutii, ma obliga, atata timp cat rezultatele se lasa asteptate, sa fiu cel mai aspru critic al dvs, mai ales pentru ca m-am pus in totalitate la dispozitia administratiei actuale – sprijin ignorat pana acum. Sper in continuare ca putem avea un dialog civilizat, care sa duca la SOLUTII, nu doar comunicare de dragul socializarii si al imaginii, pentru ca situatia din Rm. Valcea impune rezultate.

Cu deosebita consideratie,

Puican Iulian,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: