Presarii cumparati care ne intoxica zi de zi!

De multe ori am spus un lucru, iar in presa s-a scris altceva. De nenumarate ori vorbele mi-au fost rastalmacite, rezultand articole care transmit cu totul alta idee decat ce am vrut sa exprim. Am preferat sa pun asta pe seama felului meu alambicat de exprimare, decat sa cred ca a fost cumparata si ultima baricada al luptei cu „sistemul ticalost”. Dar astazi realitatea m-a trezit!!!

Sambata ma stat de vorba cu un jurnalist, care voia sa scrie un articol pe tema cainilor fara stapan, a modului in care aceasta problema a fost gestionata de administratia Radulescu si a perspectivelor de viitor. Publicatia in care urma sa apara era Impact Real. Am fost avertizat ca in relatia Manu-Parvu au intervenit si interese portocalii, dar nu m-a interesat acest aspect si i-am funizat omului toate informatiile necesare. In aceasta seara am vost contactat de jurnalistul cu pricina, care mi-a transmis ca datorita „cenzurii” de la Impact Real articolul nu va aparea in fosma scrisa de dasul, ci intr-o forma truncheata. Mi-a transmis si „draft”-ul articolului. Acum ceva timp pe pagina online a publicatiei cu pricina a aparut si bucatica de articol.

http://www.impactreal.ro/2011112811467/Partida-electorala-dintre-Francu-si-Radulescu-mutata-in-padoc.html

doar ca mesajul transmis este cu totul altul, iar multe dintre „adevarurile” continute in textul initial au disparut. In continuare puteti citi varianta initiala a articolului. Cititi si va cruciti.  Nu credeam ca poate exista o manipulare atat de marsava si grosolan facuta, o intorsatura din condei care face KO credibilitatea presei. Ca se scrie la comanda stiam, ca anumite subiecte sunt ignorate la comanda si asta stiam, dar ca adevarul este schingiuit intr-un asemenea mod… nu as fi crezut!

Culmea penibilului este ca dupa ce am facut publica marlania, pe blog, cei de la Impact Real au pblicat o varinta mai lejer cenzurata, altoind doar finalul, lasand sa se intelega ca prin interesul pentru canii fara stapan, candidatul la primarie Emilian Francu, cerseste de fapt voturile celor peste 80% din cetateni care sunt impotriva eutanasierii cainilor. Privind astfel situatia inteleg ca primarul doreste sa se razbune pe 80% din populatie si din acest motiv isi trimite hingherii cu bate sa schingiuiasca animalele…

versiunea 2 revizuita:)

http://www.impactreal.ro/EDITORIAL-Cainii-comunitari-moneda-politica-de-schimb.html#comments

si pentru ca adevarul trebie spus cu orice pret, aveti in continuare articolul original:

In Parlamentul Romaniei, Puterea s-a grabit sa voteze eutanasierea cainilor fara  stapani. De ce?

Emilian Francu: “Este nevoie de o transparenta reala a Primariei in problema cainilor fara stapani!”

Despre partida electorala dintre senatorul Emilian Francu, candidat USL si Romeo Radulescu, Primar in exercitiu, PDL

Pana acuma au jucat miuta. Din punctul de vedere al observatorilor civici, adica cetatenii, scorul este egal. De fapt, nu a fost decat incalzirea. Fiecare dintre cei doi si-au demonstrat, doar veleitatile de combatanti electorali.

Dar, intre timp, s-a schimbat tema: s-a votat legea eutanasierii in Parlament, deocamdata pentru caini, si cei doi “oameni de vaza”, unul , primar in exercitiu, Romeo Radulescu, PDL si, celalalt, candidatul USL, senatorul Emilian Francu,  principalii concurenti  ai unei curse lungi, de fond,  pentru fotoliul de Primar al Municipilului Ramnicu Valcea,  pentru a fi in actualitate, s-au asezat la tabla de sah. Meciul politico-administrativ continua. Jocul este in faza strategica, prin excelenta. De fapt, mai e mult pana la alegeri. Se vor desfasura la sfarsitul anului viitor, dar nu se stie inca data exacta.

Senatorul  Francu e arhicunoscut ca un as in materie de sah. Primarul Radulescu, insa, e destul de abil si joaca la “cacealma”, cu un aer  de combatant super-rezonabil, adica: asta in sah se traduce prin “pat”, anihilarea atacurilor adversarului prin sacrificarea fara mila a propriilor pioni in scopuri cat mai “nobile”, daca e cazul, pentru Victoria Finala. Folosete metoda maestrului sau de partid, cel de”sus”, renumit pentru acest lucru, Presedintele Basescu. De exemplu: Viceprimarul Cosmin Constantinescu, care le incaseaza pe masura si contracareaza miscarile senatorului, este timid, dar si vehement, in acelasi timp, cu “gura mare”,  pentru a-si proteja permanent seful, pe Primarul Romeo Radulescu, desi poate acesta nu are nevoie de protectia lui.

In locul senatorului, eu as fi cautat sa o gasesc pe Jullieta, pentru a gasi intriga de care sa ma agat. Romeo, e insa calm, aproape chinez prin strategie, adica:  atat de transparent in declaratii, incat lasa iluzia, ca nimeni nu are “ceva de ascuns”. Ce e cu mania asta sa cercetezi in administratie Purul Adevar? Pana acum, senatorul Emilian Francu a strigat ca in pustiu. Se aude, ca un ecou, doar latratul de caine de paza administrativ, silitor, al viceprimarului. Acesta are aerul ca cineva il crede. Poate or fi vreo 2-3 insi din partid, si ei usor “incredibili”.

Pe tema eutanasierii cainilor, subiect sensibil, manipulat de putere, in draci ( de ce oare? Ce interes or avea PDL-istii, asa brusc, sa ucida?) partida electorala capata valente mai dure. Senatorul vrea sa mute calul, care, cine stie pe unde o sa sara? Niste ONG-uri care se ocupa serios de sterilizarea cainilor (“A doua sansa”) si pe care viceprimarul ii balacareste cum ii vine la gura, de parca ar fi banditi, l-au cotactat pe senator si i-au furnizat teancuri de informatii despre erorile (folosim termenul slab) comise de administratie, de Primaria Ramnicului, mai ales de cand Mircia Gutau a “imparatit” ca primar in municipiu, iar Primarul Romeo Radulescu nu a avut timp sa schimbe totul din mers, preocupat mai mult de proiecte si de accesarea fondurilor europene.

De aceea, Primarul Romeo Radulescu, conform ultimelor declaratii ale sale, din cotidianul “Viata Valcii” se afla oarecum in retragere, dar elegant, afirmand, pe toate canalele, ca: dupa opinia sa, cainii nu trebuie eutanasiati decat daca sunt bolnavi sau violenti”.

Observand miscarea strategica a contracandidatului sau, “primar in exercitiu,, senatorul Emilian Francu a decis sa-i dea o replica la fel de eleganta si de civilizata.

Publicatia “Impact real”, considerand ca aceasta chestiune merita dezbatuta si ca este de actualitate (la urma urmelor orice dezbatere este in interesul cetateanului, desi puterea politica actuala ar vrea sa fim atenti la tot felul de spectacole T.V., cu tot felul de arestati eliberati dupa trei zile – se caiesc asa de repede?).

Astfel, va prezentam punctele de vedere ale senatorului Emilian Francu in aceasta chestiune, a sterilizarii si eutanasierii cainilor, lege care va fi promulgata, in cateva zile, de catre Presedintele Traian Basescu, deci aplicabila.

Senatorul Emilian Francu:

1.- “Sunt, in primul rand, pentru sterilizarea cainilor fara stapan. Este solutia cea mai buna, care ar rezolva in timp intreaga problema daca cei care se ocupa o trateaza cu seriozitate. Cred ca aceasta este si pozitia Primarului Romeo Radulescu in chestiunea cainilor fara stapani. De aceasta data, cel putin declarativ, pozitia sa pare a fi una corecta. Eutanasierea cainilor bolnavi sau violenti trebuie facuta doar dupa ce medici veterinari, care nu sunt neaparat obedienti fata de primarie, deci independenti, confirma medical astfel de diagnostice, si isi asuma, astfel, ca specialisti, eutanasierea.

2.- Amendamentele mele se refera mai mult la cum se va desfasura intregul proces de capturare, sterilizare si  chiar derulare a unui program de adoptii, serios, al cainilor fara stapani. Toate aceste actiuni trebuie sa dovedeasca capacitatea de transparenta a institutiei care se numeste Primaria Ramnicu Valcea si care ar trebui sa fie tot timpul in slujba cetatenilor, a celor care platesc taxe si ii voteaza la patru ani pe consilierii locali si pe primar, conform unui program civic-administrativ pe care edilii se angajeaza ca il vor respecta, spre binele comunitatii care i-a ales. 

3.- Transparenta Primariei, despre care vorbesc, in aceasta chestiune,  ar trebui sa se axeze pe mai multe paliere:

A-    Primaria sa sustina un dialog real cu ONG-urile care se ocupa de acest domeniu. Sa nu-i mai califice in declaratii publice, neprofesioniste, cu tot felul de epitete, dovedind prin aceasta ca nu au nici un fel de respect fata de reprezentantii societatii civile, de formele asociative civice, prin care cetatenii vor sa participe la bunul mers al lucrurilor.

B-    Ar fi necesar sa existe un reprezentant al ONG-urilor in echipa care se ocupa cu capturarea cainilor pentru a supraveghea daca legea este respectata intocmai.

C-    Asociatiile de locatari care se ofera sa prinda cainii si sa ii aduca la Centrul de Sterilizare de la Feteni nu ar trebui sa fie incurajati in demersul lor, chiar daca sunt bine intentionati. Legea nu prevede asa ceva. Eventual, cetatenii pot participa ca observatori pentru a confirma ca totul se petrece in conditiile legii.

D-    Centrul de Adoptii si Sterilizare de la Feteni ar trebui sa aiba un program non-stop pentru vizitare si adoptie, nu doar o ora pe saptamana, intr-o anume zi, asa cum este in prezent.

3.- Sunt pentru promovarea si a altor puncte de vedere care se vor desprinde din dialogul real cu ONG-urile si a cetatenilor iubitori de animale sau nu.

In fond trebuie sa vedem realitatea si sa rezolvam problema intr-un mod civilizat. Ce avem de ascuns? Pe cei din Primarie ii intreb: De ce?

De exemplu: cum pot explica moartea a aproximativ 200 de caini intr-un interval foarte scurt, declarata de primarie ca moarte naturala. Numarul cainilor eutanasiati de curand fiind mentionat separat, undeva intre 40- 50 caini. Nici un caine nu este trecut intr-o evidenta clara, viu sau mort, bolnav sau sanatos, asa cum legea precizeaza. Nu se stie exact unde sunt ingropati? Sunt interese financiare in declararea unui numar mai mare de caini morti? Ce e real din aceste informatii, daca nimeni nu are acces in Centrul din Feteni. Unele surse vorbesc despre faptul ca sunt ingropati la groapa ecologica de la Feteni. Cine poate confirma sau invalida aceste informatii, daca primaria nu este transparenta si nu permite ONG-urilor sa verifice informatiile contradictorii? E clar ca cei din Primarie nu s-au sinchisit prea mult sa citesca legea in vigoare si sa o respecte.

In finalul observatiilor mele, la ceea ce a afirmat de curand Primarul Romeo Radulescu, ar trebui sa reamintesc ca este de datoria Consiliului Local sa voteze o hotarare locala prin care sa fixeze o sanctiune, sub forma unei amenzi usturatoare, pentru toti cei care aduc caini, din alta parte, in Municipiul Ramnicu Valcea.

In concluzie: ar fi dezirabil sa fie asigurata transparenta institutiei, in tot ce intreprinde, pentru ca cetatenii care fac parte din ONG-uri, sau nu, sa se poata implica, ca observatori in respectarea legilor in vigoare. Astfel, acestia se vor implica mai mult, iar prin contactarea unor ONG-uri din strainatate pot aduce fonduri si specialisti pentru a sprijini Primaria Ramnicu Valcea in rezolvarea acestei probleme a cainilor fara stapani intr-un mod civilizat.

 

 Lucian Marin

 

 

 

 

 

Reclame
 1. #1 by Nicoleta on noiembrie 28, 2011 - 23:57

  In momentul in care, asistand la balcoane, am vazut cu ochii mei cum voteaza la doua maini, mi-am dat seama cine ne conduce tara. Eram revoltata si aproape tipam ca voteaza la doua maini. Asta a fost prima palma care m-a trezit la realitate. Apoi am auzit cu urechile mele minciunile spuse de PDL chiar acolo in plen in fata opozitiei, in fata noastra, in fata televiziunilor (cumparate desigur sa creada ce spun ei).
  Ar trebui ca in fiecare luni si marti toti romanii sa mearga in Parlament sa vada cum deputatii alesi de ei nu au habar ce voteaza, votand cum le spune seful de haita, voteaza cu doua maini si noroc ca au numai 2 ca daca aveau patru ieseau peste 1000 de deputati la numaratoarea Robertei Anastase si cum isi bat joc de ei alesii.
  Stau toti comod in fata televizoarelor si inghit ce li se spune. Pentru a descoperi adevarul, este suficient sa arunci televizorul si sa dai foc la ziare, apoi sa iesi din casa. Descoperi brusc ca haitele de 100 de caini care sfasie copiii nu exista, descoperi brusc ca exista oameni care se pisa la colt de strada si fac caca in mijlocul orasului (vazut in Bucuresti) si ca nu e caca de maidanezi, descoperi brusc ca adevaratele probleme in tara sunt infractorii de orice fel care asteapta un moment de slabiciune din partea ta pentru a-ti veni de hac si uite asa iti dai seama, daca nu esti un mall-îu (adica plimbaret prin Mall) ca viata arata altfel decat in telenovele sau la stirile de la ora 5, 18, 19, 20, 22 etc. Iti dai seama ca ai fost manipulat de toate televiziunile si de toate ziarele, in functie de culoarea politica care le-a bagat bani la san si realizezi ca ai pierdut ani din viata plecand urechea cand intr-o parte, cand in alta, fara optiuni, fara viitor, cand de fapt asta e tara noastra si noi trebuie sa o stapanim, iar atunci cand cineva isi bate joc de noi, trebuie dat afara fie de buna voie pe propriile picioare, fie fortat cu picioarele inainte. Solutii extreme pentru ucigasii de Romania! Numai asa putem starpi bestiile care isi bat joc de noi.

 2. #2 by Anthony Rupalanite on decembrie 24, 2011 - 01:51

  De altfel, napolitanul nu isi exprima punctul de vedere pana cand nu prezinta tot ceea ce s a scris in chestiune pana la el.

 3. #3 by Rachel Vosakalo on decembrie 27, 2011 - 09:33

  de vedere privitor la aceasta propunere astfel incat sa putem evalua modul de organizare al activitatilor in viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: