O AFACERE DE PESTE 300 MILIOANE DE EURO, PLATITA DIN BANII CONTRIBUABILILOR, BLOCATA DE ONG-uri

 

INCERCAND SA SE APERE PD-L ACUZA ONG-urile

 

Parlamentarii PDL Sorina Placinta si Stefan Pirpiliu incearca sa arunce in spatele societatii civile vina ca proiectul legii de gestionare a cainilor fara stapan se prafuieste de la sfarsitul lui 2007 la Camera Deputatilor, in sertarele colegei de partid, Sulfina Barbu.

De fapt, uita sa spuna ca proiectul legislativ initial, redactat de experti si care este conform cu studiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, recomandarile Parlamentului European si opiniile intregii comunitati interne si internationale de specialisti si care ar fi rezolvat DEFINITIV problema cainilor fara stapan din Romania, a fost mai intai blocat timp de 4 (patru) ani de zile, apoi mutilat definitiv chiar de PD-L, pentru a fi ulterior promovat fara niciun fel de studiu de impact sau de fezabilitate.

Pe principiul PDL-ist conform caruia „ONG-urile nu vor rezolvarea problemei, pentru ca ar ramane fara obiectul activitatii”, intelegem ca SMURD-ul (care a incasat cele mai mari fonduri din campania 2%) are si o brigada terorista secreta care provoaca accidente, pentru a avea obiectul muncii.   

Metoda sustinuta de ONGurile care isi doresc sa nu se rezolve problema cainilor este exact cea care a avut rezultate notabile in Oradea sau Lugoj, prin care populatia canina comunitara a scazut la 10% din cea initiala.

Deci al cui este interesul sa existe o populatie canina comunitara in strada?? Al ONGurilor sau al unor grupuri de interese din PDL?

In ceea ce priveste acuzatiile ca „ONG-urile nu cunosc legea” si ca „dezinformeaza”, acestea sunt valabile cu certitudine numai pentru PDL. Astfel, contrar celor afirmate in comunicatul PD-L, legea IMPUNE eutanasia si lasa la latitudinea consiliilor locale DOAR metoda de gestionare a celor cativa caini (daca mai ramane vreunul) care nu vor fi ucisi in primele 3 zile de la capturare pe motiv ca ar fi agresivi, periculosi sau bolnavi.

Campania de omorare a cainilor „a lui Traian Basescu” NU fost OPRITA de catre ONGuri in anul 2002, precum sunt declaratiile PD-L, ci INCEPUTA de Traian Basescu in 2002, campanie ce s-a derulat asiduu pana in 2008 si, chiar daca neoficial, se deruleaza si astazi in multe orase din Romania!!

Cum justifica PD-L esecul lamentabil al programului de ucidere in masa derulat in perioada 2001-2008, risipirea a 9 milioane de euro din buzunarele noastre (numai pentru Bucuresti) sau cei 150.000 de caini omorati inutil?

Cum justifica PDL Bucuresti implementarea aceleasi metode pusa in practica timp de 10 ani fara niciun rezultat?

In niciun fel. Nu metoda folosita, incompententa, hotia, proasta gestionare de catre autoritatile publice sunt de vina in viziunea PDL. Ati ghicit, de vina sunt ONG-urile !! Chiar ONGurile care au sterilizat, deparazitat, vaccinat, tratat pe cheltuiala proprie (din bani privati) peste 200.000 caini, care au gasit adoptatori la zeci de mii de caini, care deruleaza programe de educatie in scoli.

   Cand un partid aflat la putere investeste atatia bani si atata energie pentru a legifera o aberatie iar apoi sume si mai mari pentru a cauta sustinere inseamna ca partidul respectiv mizeaza pe un castig material imens dupa legiferarea aberatiei respective.

Daca Elena Udrea, Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Mircea Toader, Vasile Gherasim, Sorina Placinta, Costica Canacheu si ceilalti responsabili cu propaganda pro-ucidere din partidul de guvernamant, cred cu adevarat ca aceasta lege are alt scop decat acela de a „debloca” niste bugete pentru campania electorala, ii invitam sa accepte o CONFRUNTARE PUBLICA cu reprezentantii organizatiilor de protectie a animalelor. Pe parcursul acestei confruntari vor avea ocazia sa-si expuna detaliat argumentele si motivatia asa cum au facut-o de atatea ori si cum sunt gata s-o faca oricand, reprezentantii ONG-urilor.

Carmen Arsene, FNPA

Reclame
 1. #1 by Leonard on noiembrie 15, 2011 - 11:22

  SVF!
  Le sta bine in hanele alea!

 2. #2 by Leonard on noiembrie 15, 2011 - 11:23

  SVF!
  Le sta bine in hainele alea!

 3. #3 by Motru Libertate on ianuarie 18, 2012 - 02:35

  Unde pot sa sustin si eu eutanasiera ciinilor ? ma bag si hinger voluntar daca e nevoie la moarte cu ei

  • #4 by puicaniulian on ianuarie 18, 2012 - 14:10

   la Cotroceni, stiu o javra care ar merita… dar grabeste-te ca e concurenta mare si s-ar putea sa ti-o ia altii inainte.
   vad ca ai aspiratii mari, asa ca o sa iti dau cateva sfaturi… ca sa te faci hingher, dincolo de aptitudinile „mostenite”, pe care vad ca le ai, trebuie sa ai macar ciclul primar si neaparat sa inveti a scrie corect „caine” in loc de „ciine” si „hingher” in loc de „hinger”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: