Cum se poate intra in adapostul de la Feteni…

Ca in orice stabiliment care se respecta, intrarea se face numai in grup organizat, in numar de minim 20 de persoane, prin reprezentare. Pentru a se putea intra astazi, in vederea monitorizarii conditiilor de adapostire a animalelor si a numarului acestora a fost nevoie ca 20 de persoane sa ceara acest lucru. Dupa 3 ore in care inclusiv politia a stat la poarta, dand telefoane pentru a obtine permisiunea de a intra, s-a permis intrarea mea, impreuna cu un reprezentant DSVSA si agentii de politie pentru verificarea aspectelor reclamate.

Pe langa mobilizarea reprezentantilor politiei (domnul Cucu, responsabilul cu acest serviciu, a apelat politia prin 112 in jurul orei 10.30 sa reclame ca adapostul este „asediat”), au fost mobilizati si cativa „dulai” de la politia locala, care mai mult au agitat spiritele prin comportamentul agresiv, total neadecvat situatiei. Au dat tarcoale chiar si cativa lingai de partid (portocaliu) cu o Skoda, pentru a adulmeca situatia, dar vazand ca nu e loc de gargara au taiat-o cu coada intre picioare.

Se pare ca adunarea i-a speriat atat de tare, ca a fost sunat „tatucul Bebe”, care a promis ca va trimite jandarmeria sa bumbaceasca huliganii care pun in pericol siguranta aceste importante institutii a statului (care este adapostul de caini fara stapan), pana la urma cum a afirmat in repetate randuri, cainii reprezinta o problema de siguranta nationala, iar daca va fi nevoie dumnealui va scoate armata sa puna tancurile pe ei, printr-un „ordin de prefect”, bineinteles. A fost chiar trimis un echipaj de jandarmi care a tinut situatia sub observatie de la distanta. Pana la urma cainii care aduc 35ron/zi merita orice deranj! Daca in basme ati citit despre gaina care face oua de aur, la Feteni puteti vedea cainii cu oua de aur, in carne si oase.

In urma acestei incursiuni in adapost s-au constatat urmatoarele aspecte, care vor fi mantionate si in procesul verbal intocmit de reprezentantul DSVSA:

– numarul de animale adapostite depaseste numarul de locuri de cazare pentru care este autorizat adapostul

-personalul angajat habar nu are de recunoasterea bolilor

-asistenta medical-veterinara nu este asigurata asa cum este legal (de minim un medic si un tehnician veterinar – personal angajat), ci printr-un contract cu un cabinet privat.

-NU S-A PUTUT GASI NICI UN DOCUMENT PREVAZUT DE NORMELE LEGALE IN VIGOARE. S-a motivat ca acestea sunt la medicul veterinar, desi ele ar fi trebuit sa se gaseasca la adapost.

– Nici un caine din cei 252 prezenti in adapost nu este marcat/inregistrat si nu se cunoaste starea acestora de sanatate, deoarece registrul de consultatii zilnice LIPSESTE cu desavarsire

-programul de adoptii de 2 ore pe saptamana este prohibitiv si nu este respectat

-nu exista caini sterilizati, vaccinati si marcati care sa poata fi oferiti spre adoptie

-cainii revendicati nu sunt restituiti proprietarilor

-nu este desemnata o persoana care sa se ocupe de adoptii/revendicari, existand ordin ca acestea sa nu fie facute.

-nu se poate stabili numarul de animale bolnave sau aflate sub tratament in lipsa registrului de consultatii zilnice

-au fost gasiti 2 caini morti, cauza mortii neputand fi stabilita, in lipsa documentelor

-animalele au fost hranite abia in jurul orei 13-13.30, in mod haotic, hrana nefiind repartizata in baza unui necesar zilnic calculat de medicul veterinar.

Speram ca in urma incidentului de astazi se va intelege ca nu mai poate fi tolerata situatia de pana acum si ca va fi asigurat un minim de transparenta in ce priveste activitatea acestui serviciu. Multumim celor care au fost prezenti astazi, interesati de soarta cainilor din adapost si speram sa poata merge in curand si pentru adoptii la adapost, nu doar pentru „circ”.

In cazul in care lucrurile nu vor intra pe fagasul normal vom reveni, insotiti de organele de control, ca si astazi, pentru monitorizarea adapostului ori de cate ori vom avea suspiciuni legate de ce se intampla acolo.

Pentru ca institutiile statului tergiverseaza rezolvarea acestei situatii avem in proiect, pentru perioada urmatoare, un mars pe traseul Centru-Politie-DSV-DADP-Politie Locala-Prefectura-Primarie, institutii la care vom depune si petitii semnate de cei prezenti, solicitand aplicarea urgenta legislatiei in vigoare si luarea de masuri pentru sterilizarea cainilor fara stapan.

Inca odata va multumim si consideram ca actiunea de astazi a fost un succes, prin prisma faptului ca am aflat cum stau lucrurile in mod real in adapost.

Reclame
 1. #1 by gateway on mai 13, 2011 - 17:32

  Doamne, ce bine ca ati reusit sa intrati acolo! D-le Puican esti eroul meu!

 2. #2 by vladcelgroaznic on mai 13, 2011 - 20:33

  Sper ca pe viitor „armata cu tancurile” ei sa intervina in cea mai grava problema de siguranta nationala: un alcoolic degenerat baricadat in Vila Lac 2, si haita sa de bestii criminale care au acaparat structurile statului roman!

 3. #3 by Elena Cardas on mai 14, 2011 - 13:46

  va sustin din Botosani. Nu ii lasati sa isi faca de cap. ce s-a intamplat la noi sa nu se mai intample nicaieri, va rog din suflet.

 4. #4 by Luciana C. on mai 19, 2011 - 16:36

  Unde putem gasi regulamentul de functionare al acestui adapost? Care este regimul lui? De ce sunt ridicati cainii crotaliati? De ce nu se permite intoarcerea lor in teritoriu? Cum mai stiu de unde i-au luat daca sunt bagati la gramada? De ce catelusii mici nu au un regim special acolo? Oricat de nepregatit ai fi, vezi un caine bolnav si ar trebui sa il separi de ceilalti, sa sesizezi doctorul, conducerea. De ce nu au voie cetatenii sa intre sa vada adapostul? Pur si simplu, fara sa adopte, sa dea mancare unui caine care le place, sa zicem… Nu e teren privat acolo. Eu am voie sa intru in primarie, in muzeu, in spital, in orice institutie publica, nu? De ce pt acest adapost mi se percep bani, dar nu am voie sa vad ce se face cu ei? De ce nu au o condica de reclamatii? Ori poate vreau sa infiintez „Prietenii adapostului” si sa ajut, de ce sa nu mi se permita? Eu cred ca ar trebui sa se mearga mult mai des acolo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: