Modul de gestionare a cainilor fara stapan in Rm. Valcea

in cateva cuvinte si cateva imagini voi incerca sa descriu modul de functionare aserviciului de gestionaare a cainilor fara stapan din Rm. Valcea, finantat de la bugetul local bineinteles.

2009: este inaugurat adapostul de la Feteni, de catre fostul si actualul primar „Primarul Mircia Gutău a inagurat, săptămâna trecută, Adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Feţeni, o investiţie menită să conducă, în conformitate cu legislaţia în domeniu, la diminuarea numărului de câini vagabonzi din municipiu. Proiectarea şi execuţia adăpostului – care a fost realizat după toate standardele naţionale şi comunitare actuale – a costat bugetul local al municipiului aproape 400.000 lei, la care se adaugă dotări în valoare de aproximativ 31.000 lei.(miercuri, 3 iunie 2009)”

In toamna aceluiasi an incepe sa se intrevada cam in ce fel sunt „adapostite” animalele la „standarde europene”

In baza unei hotarari de consiliu, H.C.L. 334/182 din octombrie 2008, se cumpara caini de la pesrsoane fizice, contra sumei de 50 ron. Nu se cere in schimb vre-un document de provenienta, de proprietate sau altceva. Astfel multi amatori se transforma in hingheri de ocazie, ducand caini la adapostul primeriei, mai mult morti decat vii, contra unor bani usor obtinuti, fara a mai intra in discutie plata unu impozit pe profit sau alte taxe.

toata povestea se dovedeste o mascarada, un mod prin care au fost cheltuiti o gramada de bani, in schimbul uciderii cu salbaticie a catorva mii de caini fara stapan.

http://hr-hr.facebook.com/note.php?note_id=343403576251

in urma presiunilor , administratia locala cedeaza si intelege sa intre in legalitate, se modifica regulamentul de functionare al serviciului prin HCL 83/15.03.2010, al carei initiatori de proiect suntem, regulament care nici pana astazi nu este respectat.

Din pacate institutiile care ar trebui sa vegheze la respectarea lui si a legistatiei in domeniu dorm in izmene, oricat de tare le-am scutura de maneca!

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: