Psihologul Florin Tudose: Violenta fata de animale poate degenera in violenta fata de oameni

Violenta fata de animale este de aceeasi natura ca si violenta fata de oameni, iar persoana care a decapitat cainele din Fagaras ar putea agresa si un om, considera psihologul Florin Tudose.

Acesta a comentat pentru ”Green Report” descoperirea macabra facuta de un barbat din Fagaras, care a gasit pe trotuar capul unui caine. Acesta fusese taiat cu toporul, iar restul corpului fusese aruncat in alt loc.

„Exista persoane care au comportament violent pe care, din fericire pentru oameni, si-l manifesta fata de animale. Insa aceste persoane pot sa fie la fel de violente si cu oamenii. Poate fi vorba despre un act psihotic, cauzat de o boala psihica sau de un gen de sacrificiu de tip satanic. Trebuie sa ne gandim si la posibilitatea de a fi un act de razbunare fata de locatarii cartierului in care traia cainele”, a explicat  psihologul.

El a adaugat ca va fi greu de identificat persoana care a savarsit acest act si motivul. Cu toate acestea, psihologul a subliniat faptul ca violenta prezenta zilnic in media influenteaza puternic comportamentul uman, creand o tensiune psihica suficienta pentru a genera explozii emotionale. In aceste situatii, reactiile indivizilor sunt imprevizibile si extreme.

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: