Scrisoare deschisa adresata Primarului General Prof. Universitar Dr. Sorin Oprescu, adresata de Comunitatea iubitorilor de animale din Bucuresti, astazi,31.01.2011

Scrisoare deschisa adresata Primarului General Prof. Universitar Dr. Sorin Oprescu, adresata de Comunitatea iubitorilor de animale din Bucuresti, astazi,31.01.2011.

Stimate domnule Primar General

V-am votat si v-am monitorizat activitatea de primar general , primul cetatean liber de carnet de partid care a incercat si a izbutit sa-si  convinga concitadinii ca e cel mai merituos si cel mai bun competitor pentru  diriguirea urbei Bucurestiului.

Credem ca n-am gresit in optiune si nici in vot ;Greu, cu pasi mici, uneori nesiguri, dar de fiec are data facuti inainte, ati demonstrat ca desi contextul socio-economico-politic  v-a fost neprielnic, chiar ostil uneori, ati putut sa va tineti de cuvant si sa realizati, mare parte din obiectivele agendei mandatului pe care vi l-ati asumat. 

Si fata de noi, comunitatea iubitorilor de animale, v-ati tinut cuvantul si ati initiat si mentinut canale de comunicare pentru realizarea unui parteneriat viabil public-privat privind animalele strazii. 

La randu-ne, ne-am facut temele constiincios, am participat la toate intalnirile pe care le-ati initiat, v-am impartasit experienta noastra, v-am avansat propuneri  de parteneriat pentru initierea si implementarea unui amplu program de recenzare si sterilizare a tuturor animalelor de rasa comuna cu si fara detinator declarat , concomitent cu ample programme de educatie si adoptie,  in temei legal, tocmai pentru a diminua pana la eradicare abandonul si suferinta companionilor nostri patrupezi, aflati in deriva, in tot orasul. 

Am ajuns cu totii la concluzia  comuna ca singura posibilitate viabila pentru eradicarea fenomenului « animalele strazii »este sterilizarea masiva de la periferie catre centru, concomitent cu recensamantul animalelor si sanctionarea abandonului, prin aplicarea dispozitiilor legale in materie, lucru care pana la acest moment nu s-a intamplat. 

Desi am inmanat proiectele noastre de parteneriat consilierilor dumneavoastra mandatati sa ne fie parteneri de dialog, desi colegii de la Vier Pfoten au inceput sterilizarile pe banii proprii in locatia ASPA din Pallady, desi am lucrat cot la cot cu functionarii Primariei, « pro bono », pentru a initia proiecte de hotarari CGMB, ne aflam in impas. 

Ne aflam in impas, pentru ca serviciul de specialitate , ASPA, desi « restructurata » este aceeasi Marie cu aceeasi palarie, un organism obez, anchilozat, sabotant din interior si bugetofag !(La zece sterilizari zilnice/ medic  Vier Pfoten, ASPA-Pallady  sterilizeaza patru  canide/saptamana, cu trei medici in baza !

Ne aflam in impas pentru ca dispozitiile art.4 din HCGMB nr.117/30.06.2010 nu sunt  aplicate de catre cei indrituiti sa le aplice, in speta angajatii ASPA, fosta ASA. 

Ne aflam in impas pentru ca adoptiile nu sunt mediatizate, bazele ASPA  fiind pline de animale sterilizate si nereteritorializate. 

Ne aflam in impas pentru ca lucratorii ASPA refuza sa respecte reglementarile legale in vigoare sub care ar trebui sa lucreze si  pentru ca dispozitii verbale abuzive obstructioneaza adoptia/revendicarea/reteritorializarea. 

Ne aflam in impas pentru ca se continua ridicarea aleatorie din teren, a animalelor comunitare(si prin animal comunitar intelegem cele sterilizate si marcate !), acceptate si ingrijite de comunitate, doar in baza unor asa zise reclamatii telefonice si refuzarea de a fi restituite apartinatorilor, desi legea prevede expres acest lucru , in loc sa fie stranse sterilizate si evaluate  animalele hoinare,care sunt, intr-adevar, posibile pericole pentru cetateni !   

Ne aflam in impas pentru ca programele complementare propuse de noi  ,simple si eficiente, sunt ignorate sau amanate a fi implementate, fara vreo explicatie. 

Domnule Primar General

Proiectele  noastre parteneriale, prezentate in scris, cu propuneri de implementare si calcule cost-beneficiu, reiterate succinct, in continuare, sunt simple, ieftine si cu rezultat in tarile vecine, cu specific similar Romaniei, cel mai graitor exemplu fiind Bulgaria vecina, Serbia, necomunitara Turcia, dar si mult mai civilizatele Grecia si Italia

identificarea,recenzarea si sterilizarea intensiva,  de la periferia Capitalei spre centrul orasului, a tuturor animalelor de rasa comuna, cu sau fara detinator declarat, in parteneriat si cu CL ale zonei metropolitate, principala sursa de animale nedorite pe strazile Bucurestiului; 

mediatizarea programului de identificare, recenzare si sterilizare prin mass-media, concomitent cu promovarea  adoptiei si implementarea programelor  educationale in scoli, dupa principiul “ educand  copilul, educi  adultul” ; 

initierea si intalnirea periodica a reprezentantilor ANSVSA-MAI- ASPA -ONG-ri  pentru schimbul de informatii, crearea unor echipe mixte de lucru, in baza temeiului legal in materie ;

statuarea « protectorului de zona », drepturile si  obligatiile acestuia si raportul sau cu ASPA ; 

crearea de mini refugii temporare, administrate in parteneriat cu societatile de protectie a animalelor, pentru animalele sterilizate si marcate, nereteritorializabile si/sau adoptabile ; 

organizarea de evenimente in parteneriat public-privat pentru a fi cunoscute si adoptate animalele comunitare din urbe ; 

instalarea de casute tip si crearea de minipadocuri tip pentru animalele comunitare reteritorializate. 

Domnule Primar General

Zilele acestea, un accident tragic, moartea unei  persoane, neclar identificata, care pentru motive nelamurite  si in circumstante neelucidate, a patruns intr-o incinta privata, pazita si cu caini, a fost folosit drept pretext pentru a readuce in atentia cetatenilor  « rezolvarea  maidanezilor prin eutanasiere », propunere indelung mediatizata fara succes de catre actualul prefectul al Capitalei, la cererea PD-L, dar repusa pe tapet, printr-o speculatie perfida,a  unui  fapt tragic, dar banal, prin intermediul unor canale media obediente !  

Vremea presiunii politice a trecut. Chiar daca partidele se devoreaza intre ele si unele canale media reactioneaza ca la carte in manipularea informatiilor la cererea Puterii,  incercand sa induca o anumita stare prin interpretarile « echidistante » ale unor moderatori  pe fundale  animate cu mesaje subilimale , va rugam sa fiti in continuare vertical si sa nu va lasati intimidat de circumstante aleatorii, speculate excesiv si duplicitar. 

Asa cum ati reusit sa va respectati agenda mandatului cu celelalte angajamente, trebuie sa reusiti sa implementati si aceasta unica metoda de control a stoparii cresterii numarului de animale nedorite pe strazile « Micului Paris » prin sterilizare, recenzare si identificare, concomitent cu programele complementare propuse de catre noi, comunitatea iubitorilor de animale, parte a societatii civile din care si dumneavoastra proveniti  si pentru care ati devenit diriguitorul Capitalei ,unde legea se aplica, nu se discuta, ca un bun exemplu pentru intreaga tara, cu atat mai mult in acest sensibil  fenomen  « animalelor strazii »care n-a fost domolit de niciun predecesor al dumneavoastra, chiar daca au ucis zeci de mii de animale vinovate doar ca noi suntem ignoranti si autoritatile neputincioase ! 

Contam pe dumneavoastra ca veti continua ceea ce impreuna ne-am angajat ! 

Pentru Comunitatea iubitorilor de animale din Bucuresti,

F.N.P.A., prin reprezentant legal

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: