alte animale otravite pe str. Cerna

              

  Astazi in jurul orei 10.00 dimineata am fost sesizati de mai multe persoane care locuiesc in blocurile dintre strada Cerna si Gib Mihaescu ca in zona respectiva sunt plantate momeli toxice si s-au semnalat mai multe animale agonizand, iar cainele unei doamne prezenta simptome de otravire dupa ce a iesit cu el  la plimbare.  

Am anuntat organele de politie, care aveau deja o patrula la fata locului si m-am deplasat sa vad despre ce e vorba. Impreuna cu echipajul de politie am identificat cateva locuri unde au fost puse momeli toxice, langa intrarea in bloc sau pe trotuar. Data fiind situatia am cerut prezenta unul criminalist si a unui reprezentant al Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase pentru a preleva probe in vederea analizarii substantei, evident periculoase si pentru om. Agentii prezenti la fata locului au solicitat acest lucru dispeceratului, dar cererea le-a fost refuzata, dispecerul sfatuid-o pe dna. al carei catel ingerase otrava sa recolteze dansa probe (otrava) si inclusiv un cadavru, pe care sa le pastreze acasa pana luni cand se poate duce la D.S.V. pentru a face aceste analize, contracost evident.

Siguranta si incredere?       

Am ramas stupefiat de atitudinea indiferenta a reprezentantilor politiei, institutie care ar trebui sa ofere „siguranta si incredere” atat oamenilor de buna credinta cat si animalelor, conform Legii 9/2008. Privilegiatul acestei situatii este dl. S., sofer al Directiei de Sanatate Publica, care conform declaratiilor pe care locatarii din zona le-au dat cu ocazia unor incidente asemanatoare, si-a luat in atributii „curatarea” domeniului public de animele fara stapan si care se amuza copios pe seama „impotentei” organelor statului.  Acesta nu este un incident izolat, domnul cu pricina actionand in mod sistematic, dupa spusele medicilor veterinari de la cabinetul ROAVET, care sunt asaltati aprope saptamanal de victimele acestuia, pastrandu-si modul de operare.

Politia da sfaturi..

Pana la urma interventia echipei de patrulare s-a concretizat intr-un proces verbal intocmit la fata locului si cateva sfaturi „utile”, de tipul „daca iesiti cu cainele la plimbare, aveti grija pe unde calca”, „ nu lasati copiii nesupravegheati” si altele pline de incelepciune politieneasca. Despre organul platit sa asigure linistea si siguranta contribuabilului, nici o vorbulita. Vorba aceea… „daca stateai in casa nu pateai nimic… inseamna ca ti-ai cautat-o!”. Daca ar fi sa ma iau dupa cele intamplate astazi as putea jura ca salutul politienesc s-a schimbat din cel cu mana la chipiu in ridicatul din umeri. Iar cei pe care i-am intalnit astazi sunt foarte respectuosi, saluta la fiecare intrebare.

Ce platim?

Pai platim in primul rand o „armata” de politisti care sa aplice legea, inclusiv cea de protectie a animalelor, ca sa nu mai vorbim de cele ale „oamenilor”, platim polita comunitara, care data fiind frecventa acestor incidente trebuia sa mareasca frecventa patrulelor in zona, platim o directie sanitar veterinara si multe altele, toate in schimbul „sfaturilor pretioase” si a 2 coli A4.

As fi avut si eu curiozitatea sa vad adevaratii responsabili cu ecarisajul cum vin sa ridice cadavrele in vederea incinerarii, pentru ca si societeatea Protan, care conform scriptelor, incinereaza tone de cadavre provenite de la adapostul de la Feteni, este finantata printr-un contract cu primaria tot din bani publici. Daca nu ar fi banii incasati care sa confirme existenta acestei societati as baga mana in foc ca e superstitie… se tot vorbeste de ea, dar nu poate confirma nimeni ca ar fi prestat vreaodata un serviciu.

Cine trage ponoasele?

Bineinteles, in primul rand, cetatenii din zona trag ponoasele, care sunt obligati sa traiasca alaturi de un psihopat, candidati siguri la statutul de victime ale acestuia. Si toti posesorii de animale de companie din zona, care nu le mai pot scoate la plimbare de teama raufacatorului. Institutiile statului platiti din banii acestora salta din umeri: I.S.U. – nu este de competenta noastra, nu avem in dotare substante care sa neutralizeze otrava; Garda de Mediu – duminica, evident nu lucreaza nimeni, D.S.V.- nici la dansii nu au avut o persoana disponibila pentru a se deplasa la fata locului. In schimb s-au deplasat cei de la D.A.D.P, care au adunat cadavrele intr-un tomberon si o masina de gunoi, avand probabil ca destinatie vreo groapa de gunoi ecologica.

Morala..

Daca ar fi sa tragem ceva invataminte in urma celor intamplate astazi, cred ca cel mai de pret ar fi acela ca relatia dintre cetatean si autoritatile statului a devenit de ceva vreme unilaterala. Cetateanul plateste…. si atat.

 

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: